Пролетна баница с лапад и рукола
Необходими продукти:
- 3-4 стръка зелен лук
- 125 гр. масло
- 1 връзка лапад
- 1 връзка рукола
- 150 гр. сирене
- 5 яйца
- 1 кисело мляко
- 1 пакет точени кори
Начин на приготвяне:
Попарвате руколата и лапада. След това с тях се запържва и зеленият лук.
Всяка кора се намазва със сместа от киселото мляко, яйцата и маслото и се поръсва със сирене и лапада и руколата. Завива отделно като руло. Можете да си я оформите по желание.
Отгоре се намазва със останалата смес от яйцата и киселото мляко.
Получава се много мека и ароматна баница, тъй като руколата има по-специфичен вкус, пише gotvetesmen.com.