Супа от агнешки черен дроб
Необходими продукти:
- 1 агнешки черен дроб
- 1/4 пакетче краве масло
- 1 морков
- 1 дафинов лист
- 1-2 скилидки чесън
- 5-6 зърна кимион
- 8-10 зърна черен пипер
- 1/2 връзка магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвянe:
Черният дроб се сварява до пълно омекване и разкашкване на умерен огън в 1 л вода заедно с моркова, нарязан на ивички, черния пипер, кимиона, чесъна, дафиновия лист и нарязания на дребно магданоз.
Свареният дроб и зеленчуците се пасират през гевгир или сито. Получената смес се вари отново и се долива малко гореща вода. Прибавят се кравето масло и сол на вкус.
Доварява се още 10-15 минути, докато се посгъсти. Поднася се топла със смлян черен пипер и оцет на вкус.