Супа от агнешки черен дроб

Необходими продукти:

  • 1 агнешки черен дроб
  • 1/4 пакетче краве масло
  • 1 морков
  • 1 дафинов лист
  • 1-2 скилидки чесън
  • 5-6 зърна кимион
  • 8-10 зърна черен пипер
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол на вкус

Начин на приготвянe:

Черният дроб се сварява до пълно омекване и разкашкване на умерен огън в 1 л вода заедно с моркова, нарязан на ивички, черния пипер, кимиона, чесъна, дафиновия лист и нарязания на дребно магданоз.

Свареният дроб и зеленчуците се пасират през гевгир или сито. Получената смес се вари отново и се долива малко гореща вода. Прибавят се кравето масло и сол на вкус.

Доварява се още 10-15 минути, докато се посгъсти. Поднася се топла със смлян черен пипер и оцет на вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *