Свински медальони със сос Cafe de Paris

Необходими продукти:

  • свинско бонфиле – около 600 г;
  • сол – на вкус;
  • черен пипер – на вкус;
  • масло – 2 с.л.

За соса:

  • масло – 100 г, на кубчета;
  • лук – 1 малка глава, наситнена;
  • чесън – 1 смляна скилидка;
  • аншоа – 3 бр., в олио, ситно нарязани;
  • къри – 1/2 ч.л. на прах;
  • лют червен пипер – 1/4 ч.л.;
  • горчица – 1 с.л.;
  • сол – 1/4 ч.л.;
  • каперси – 1 с.л.;
  • див лук – 2 с.л., ситно нарязан;
  • естрагон – 2 с.л., ситно нарязан;
  • магданоз – 1 с.л., ситно нарязан;
  • прясна мащерка – 2 с.л.;
  • готварска сметана – 1 ч.ч.;
  • лимонов сок – 2 ч.л.

Начин на приготвяне:

Измиваме бон филето, подсушаваме го и отстраняваме излишната мазнина и жили. Нарязваме го на медальони с дебелина 3-4 см и леко натискаме с дланта. Подправяме със сол и черен пипер. Загряваме маслото в тиган и готвим свинските медальони 3-4 минути от всяка страна или до златисто.

За соса слагаме маслото, лука, чесъна, аншоата, кърито на прах, лютия червен пипер, горчицата и солта в малка тенджера. Готвим на умерен огън за около 6 минути, докато лукът омекне и маслото придобие златист цвят.

Добавяме каперсите и билките, след което готвим още една минута. Прибавяме сметаната и лимоновия сок, и загряваме няколко минути, докато се затопли.

Не трябва да прекаляваме с бъркането, защото сосът не трябва да е еднороден. Прибавяме месото в соса и готвим, докато стане твърдо на допир – 2-4 минути.

Сервираме медальоните поляти със соса и гарнитура по избор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *