Пирдопски млин – мека и ароматна закуска

Необходими продукти

  • 500 г брашно
  • 2 ч.л. сол
  • 1 с.л. оцет
  • 200 г прясно масло
  • 300 г натрошено сирене
  • 2 яйца
  • 200 г кисело мляко

Начин на приготвянe

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се слагат солта и оцетът и се налива вода, за да се приготви тесто за точене. Оформят се десет еднакви тестени топчета, от които се разточват кори.

След като се запекат на печката до порозовяване, корите се нареждат в тава, като между тях се наръсва плънка от киселото мляко, сиренето и яйцата.

Отгоре се наръсва разтопеното масло. Млинът се нарязва на парчета и се пече в умерена фурна. След като се извади, напръсква се със студена вода и се завива в чиста кърпа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *