Мексиканска салата за празнични вечери

Необходими продукти:

  • 500 г млечна царевица (от консерва)
  • 2 глави лук
  • 100 г масло
  • сух джоджен
  • 1 ч.л. вегета
  • сол
  • пресни зелени люти чушки на вкус
  • 2 с. л. олио

Начин на приготвянe:

Ситно нарязаният лук се запържва в олиото и след 10 минути се добавят малко вода и царевицата, която се задушава до омекване.

Прибавят се маслото, вегетата, сол и ситно нарязаните люти чушки. Накрая се слага стритият сух джоджен и се оставя още 10-15 минути на слаб огън.

Салатата се сервира, след като изстине, украсена с резенчета лимон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *