Как да си направите домашен кетчуп
Необходими продукти:
- домати – 12 кг;
- захар – 600 г;
- сол – 200 г;
- нишесте – 300 г;
- риган – 10 г;
- консервант – 5 г;
- оцет – 200 мл.
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, нарежете ги на кубчета и ги смелете в блендер или кухненски робот.
Изсипете смлените домати в голяма тенджера (казан за лютеница) и ги оставете да се варят, докато се намалеят с една трета.
Добавете солта, оцета, захарта, ригана, нишестето и консерванта. Оставете да се варят още малко, докато започне да се уплътнява.
Напълнете домашния кетчуп, докато е още горещ, в по-малки буркани. Затворете ги добре и ги обърнете с капачката надолу. Оставете да се охладят.
Съхранявайте вкусния домашен кетчуп на хладно и тъмно място, пише gotvach.bg.