Как да си направите домашен кетчуп

Необходими продукти:

  • домати – 12 кг;
  • захар – 600 г;
  • сол – 200 г;
  • нишесте – 300 г;
  • риган – 10 г;
  • консервант – 5 г;
  • оцет – 200 мл.

Начин на приготвяне:

Измийте доматите, нарежете ги на кубчета и ги смелете в блендер или кухненски робот.

Изсипете смлените домати в голяма тенджера (казан за лютеница) и ги оставете да се варят, докато се намалеят с една трета.

Добавете солта, оцета, захарта, ригана, нишестето и консерванта. Оставете да се варят още малко, докато започне да се уплътнява.

Напълнете домашния кетчуп, докато е още горещ, в по-малки буркани. Затворете ги добре и ги обърнете с капачката надолу. Оставете да се охладят.

Съхранявайте вкусния домашен кетчуп на хладно и тъмно място, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *