Гулаш с еленско месо и картофено пюре

Необходими продукти:

  • еленско месо – 1 кг
  • червен лук – 300 г
  • моркови – 2 бр.
  • чесън – 5 скилидки
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • червено вино – 100 г
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото от елен нарязваме на кубчета, чесъна настъргваме и смесваме с месото.

Разбъркваме добре и оставяме дивечовото месо за около 2 часа.

Лука нарязваме на ситно, моркова настъргваме и ги задушаваме.

Месото запържваме до златисто в дълбок съд, добавяме задушените моркови и лук, наливаме вода и вино до покриване на месото и оставаме да къкри на тих огън.

Добавяме доматеното пюре и червения пипер в гулаша. Овкусяваме със сол и готвим до готовност.

Поднасяме ястието еленски гулаш топло с картофено пюре и ароматен селски хляб, съветва gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *