Гулаш с еленско месо и картофено пюре
Необходими продукти:
- еленско месо – 1 кг
- червен лук – 300 г
- моркови – 2 бр.
- чесън – 5 скилидки
- доматено пюре – 2 с.л.
- червено вино – 100 г
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото от елен нарязваме на кубчета, чесъна настъргваме и смесваме с месото.
Разбъркваме добре и оставяме дивечовото месо за около 2 часа.
Лука нарязваме на ситно, моркова настъргваме и ги задушаваме.
Месото запържваме до златисто в дълбок съд, добавяме задушените моркови и лук, наливаме вода и вино до покриване на месото и оставаме да къкри на тих огън.
Добавяме доматеното пюре и червения пипер в гулаша. Овкусяваме със сол и готвим до готовност.
Поднасяме ястието еленски гулаш топло с картофено пюре и ароматен селски хляб, съветва gotvach.bg.