
Шоколадова торта без брашно
Необходими продукти:
- 180 гр масло;
- 220 гр / 1 бр. черен шоколад;
- 300 гр бяла захар;
- 6 яйца;
- 1 ч.л. екстракт от бадеми;
- 1 ч.ч. какао на прах без захар.
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и шоколада на среден огън (запазете малко масло, за да намажете съда за печене по-късно). След това охладете сместа за 5 минути.
Изсипете захарта в съда с маслото и шоколада, и разбъркайте. След това добавяйте едно по едно яйцата и всеки път разбърквайте до гладкост. След това добавете бадемов екстракт и какао на прах и разбъркайте отново.
Намажете форма за печене с масло. Изсипете тестото в нея и печете 30 минути на 180 градуса. За да проверите готовността, пробийте тестото с клечка за зъби в средата – ако е суха, значи тортата е готова.
При сервиране поръсете тортата с какао и украсете с разбита сметана. По желание може да разрежете тортата на две и да намажете с любимия си крем, пише zajenata.bg.