Шоколадова торта без брашно

Необходими продукти:

  • 180 гр масло;
  • 220 гр / 1 бр. черен шоколад;
  • 300 гр бяла захар;
  • 6 яйца;
  • 1 ч.л. екстракт от бадеми;
  • 1 ч.ч. какао на прах без захар.

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и шоколада на среден огън (запазете малко масло, за да намажете съда за печене по-късно). След това охладете сместа за 5 минути.

Изсипете захарта в съда с маслото и шоколада, и разбъркайте. След това добавяйте едно по едно яйцата и всеки път разбърквайте до гладкост. След това добавете бадемов екстракт и какао на прах и разбъркайте отново.

Намажете форма за печене с масло. Изсипете тестото в нея и печете 30 минути на 180 градуса. За да проверите готовността, пробийте тестото с клечка за зъби в средата – ако е суха, значи тортата е готова.

При сервиране поръсете тортата с какао и украсете с разбита сметана. По желание може да разрежете тортата на две и да намажете с любимия си крем, пише zajenata.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *