Уникална домашна пица, която бие всяка купена!

Необходими продукти:

за тестото:

  • 200 гр. – брашно + за поръсване на тавата за печене;
  • 1 ч. л. – сол;
  • 1 ч. л. – бакпулвер
  • 100 мл. – вода;
  • 5 ч. л. – зехтин + за намазване на тавата за печене;

за плънката:

  • наденица;
  • твърд кашкавал;
  • 1 с. л. – доматен сос;
  • 1 гл. – кромид лук;
  • 1 бр. – червена чушка;
  • 1/2 ч. л. – риган

Начин на приготвяне:

Включвате фурната да загрее до 230 градуса.

Смесвате брашното със солта и бакпулвера. Добавяте масло и вода. Месите 7 минути, тестото става меко и леко лепне по ръцете ви.

Поставяте го върху намазнена и набрашнена тепсия, заравнявате го да я заеме цялата и и оформяте малки стенички.

За плънката: нарязвате лука на кръгчета, а чушката на тънки ивици. Нарязвате наденицата на резенчета. Настъргвате кашкавала на едро ренде.

Намазвате тестото с гъст доматен сос, поръсвате с щипка риган и нареждате плънката. Отгоре посипвате с кашкавала.

Печете 20 минути в предварително загрятата фурна при температура 230 градуса.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *