Уникална домашна пица, която бие всяка купена!
Необходими продукти:
за тестото:
- 200 гр. – брашно + за поръсване на тавата за печене;
- 1 ч. л. – сол;
- 1 ч. л. – бакпулвер
- 100 мл. – вода;
- 5 ч. л. – зехтин + за намазване на тавата за печене;
за плънката:
- наденица;
- твърд кашкавал;
- 1 с. л. – доматен сос;
- 1 гл. – кромид лук;
- 1 бр. – червена чушка;
- 1/2 ч. л. – риган
Начин на приготвяне:
Включвате фурната да загрее до 230 градуса.
Смесвате брашното със солта и бакпулвера. Добавяте масло и вода. Месите 7 минути, тестото става меко и леко лепне по ръцете ви.
Поставяте го върху намазнена и набрашнена тепсия, заравнявате го да я заеме цялата и и оформяте малки стенички.
За плънката: нарязвате лука на кръгчета, а чушката на тънки ивици. Нарязвате наденицата на резенчета. Настъргвате кашкавала на едро ренде.
Намазвате тестото с гъст доматен сос, поръсвате с щипка риган и нареждате плънката. Отгоре посипвате с кашкавала.
Печете 20 минути в предварително загрятата фурна при температура 230 градуса.