Необходими продукти
- 1,5 свинско месо без кости
- 300 мл ябълкова ракия или сок
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. суха мащерка
- 1 с.л. черен пипер
- 1 с.л. кориандър
- 4 с.л. олио
За соса:
- 2 ябълки
- ½ кофичка сметана
- 1 кубче месен бульон
- 400 мл ябълков сок
Начин на приготвянe
Намажете месото със сол и всички останали подправки. Поставете го в дълбок съд и го залейте с ракията и калвадоса, покрийте с капак и оставете да престои 8 часа в хладилник.
След това изцедете маринатата в отделен съд и подсушете месото. Запържете го от всички страни в загрята мазнина за няколко минути и го запечете в загрята до 180 градуса фурна.
След около 30 минути прибавете маринатата и върнете месото във фурната, като от врене на време го поливате.
За да приготвите соса нарежете на дълго ябълките и ги запържете в масло. Прибавете бульона и ябълковия сок. Разбъркайте добре и залейте готовото месото.