Свинско в норвежки сос

Свинско в норвежки сос

Необходими продукти

    • 1,5 свинско месо без кости
    • 300 мл ябълкова ракия или сок
    • 1 с.л. сол
    • 1 с.л. суха мащерка
    • 1 с.л. черен пипер
    • 1 с.л. кориандър
    • 4 с.л. олио

За соса:

    • 2 ябълки
    • ½ кофичка сметана
    • 1 кубче месен бульон
    • 400 мл ябълков сок

Начин на приготвянe

Намажете месото със сол и всички останали подправки. Поставете го в дълбок съд и го залейте с ракията и калвадоса, покрийте с капак и оставете да престои 8 часа в хладилник.

След това изцедете маринатата в отделен съд и подсушете месото. Запържете го от всички страни в загрята мазнина за няколко минути и го запечете в загрята до 180 градуса фурна.

След около 30 минути прибавете маринатата и върнете месото във фурната, като от врене на време го поливате.

За да приготвите соса нарежете на дълго ябълките и ги запържете в масло. Прибавете бульона и ябълковия сок. Разбъркайте добре и залейте готовото месото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *