Пълнена тиква със заешко месо

Необходими продукти:

  • 1 заек
  • 1 голяма кръгла тиква, в която да сложим порциите заешко месо
  • 2-3 чушки
  • 2-3 глави лук
  • 2 моркова, нарязани на колелца
  • няколко розички броколи
  • 5-6 гъби печурки
  • черен пипер на зрънца
  • сол на вкус

Начин на приготвянe:

Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките.

В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като задушаваме леко зеленчуците. Количеството на зеленчуците е според големината на тиквата.

И така, изсипваме плънката на дъното на тиквата и нареждаме отгоре порциите месо, след което затваряме с капачето.

Слагаме в тава и печем към 2 часа в умерена фурна.

А след това се наслаждаваме на невероятния вкус на ястието, придружено с чаша бяло ароматно вино, пише lakomnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *