Пица с блат от пилешко месо
Необходими продукти:
За блата:
- пилешко филе – 600 г
- зелен лук – 1 връзка
- магданоз – 1 връзка
- сол – на вкус
- черен пипер – на вкус
- кимион – 1 ч.л.
- чубрица – 2 ч.л.
- подправка за пиле – 2 ч.л.
- морков – 1 бр.
- растителен протеин – 1 с.л.
За гарниране:
- чери домати – 2 бр. по – големи
- моцарела – 100 г
- гъби – 1 бр. печурка
- червена чушка – 1 /4 бр.
- царевица – 100 г от консерва
- кашкавал – 150 г
- босилек – за поръсване
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се почиства от ципите, нарязва се на кубчета, след което се смила в блендер на кайма. Слага се в купа и към него се добавят нарязаните на ситно лук и магданоз, подправките и протеина. Морковът се обелва, настъргва се и се добавя към получената пилешка кайма. Всичко се обърква добре и се поставя в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 26 см. Пече се до полуготовност около 10 минути на 180 °C.
През това време гъбата се обелва и се реже на филийки.
Чушката се почиства от семките и се реже на ивички. Чери доматите се режат на полумесеци.
Моцарелата се реже на филийки, а кашкавалът се настъргва на фино ренде. След като 10-те минути са минали, блатът се изважда и върху него се слага царевицата, гъбите, чушката, доматите, моцарелата и накрая се поръсва обилно с кашкавал.
Пицата се връща във фурната и се запича още 10 минути на горен реотан.
След като се извади от фурната, се поръсва със сух босилек, пише gotvach.bg.