Пица с блат от пилешко месо

Необходими продукти:

За блата:

  • пилешко филе – 600 г
  • зелен лук – 1 връзка
  • магданоз – 1 връзка
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • кимион – 1 ч.л.
  • чубрица – 2 ч.л.
  • подправка за пиле – 2 ч.л.
  • морков – 1 бр.
  • растителен протеин – 1 с.л.

За гарниране:

  • чери домати – 2 бр. по – големи
  • моцарела – 100 г
  • гъби – 1 бр. печурка
  • червена чушка – 1 /4 бр.
  • царевица – 100 г от консерва
  • кашкавал – 150 г
  • босилек – за поръсване

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се почиства от ципите, нарязва се на кубчета, след което се смила в блендер на кайма. Слага се в купа и към него се добавят нарязаните на ситно лук и магданоз, подправките и протеина. Морковът се обелва, настъргва се и се добавя към получената пилешка кайма. Всичко се обърква добре и се поставя в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 26 см. Пече се до полуготовност около 10 минути на 180 °C.

През това време гъбата се обелва и се реже на филийки.

Чушката се почиства от семките и се реже на ивички. Чери доматите се режат на полумесеци.

Моцарелата се реже на филийки, а кашкавалът се настъргва на фино ренде. След като 10-те минути са минали, блатът се изважда и върху него се слага царевицата, гъбите, чушката, доматите, моцарелата и накрая се поръсва обилно с кашкавал.

Пицата се връща във фурната и се запича още 10 минути на горен реотан.

След като се извади от фурната, се поръсва със сух босилек, пише gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *