Пиле по корейски

Необходими продукти:

  • 250 грама филе от пилешки гърди
  • две щипки сол
  • щипка смлян пипер
  • две супени лъжици пшенично брашно
  • една и половина супени лъжици несолено масло
  • супена лъжица смлян чесън
  • супена лъжица соев сос
  • две супени лъжици оцет
  • три и половина супени лъжици мед
  • по желание – червен пипер на люспи и сусам

Начин на приготвяне:

Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета.

Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.

Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу.

Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето). Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути, пише actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *