Пилешки рулца с гъби и сметанов сос

Необходими продукти

  • 800 г пилешки гърди
  • 250 г гъби
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 300 мл прясно мляко
  • 3 с.л. сметана
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • копър на вкус
  • риган на вкус

Начин на приготвянe

Начукайте пилето и подправете. Нарежете морковите, гъбите и лука и ги запържете до полуготовност. Наредете зеленчуците в средата на всяка пържола и завийте на руло, като или ги завържете добре или ги закрепете с клечка.

Запържете готовите рула за 10 минути от всички страни. Пригответе соса като нарежете на ситно чесъна, копъра, прибавете подправките, сметаната, брашното и разбъркайте до еднородна смес.

Залейте с млякото и разбъркайте.

Сипете получения сос при пилето и задушете под капак за 15 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *