Пилешки рулца с гъби и сметанов сос
Необходими продукти
- 800 г пилешки гърди
- 250 г гъби
- 1 морков
- 1 глава лук
- 300 мл прясно мляко
- 3 с.л. сметана
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. брашно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- копър на вкус
- риган на вкус
Начин на приготвянe
Начукайте пилето и подправете. Нарежете морковите, гъбите и лука и ги запържете до полуготовност. Наредете зеленчуците в средата на всяка пържола и завийте на руло, като или ги завържете добре или ги закрепете с клечка.
Запържете готовите рула за 10 минути от всички страни. Пригответе соса като нарежете на ситно чесъна, копъра, прибавете подправките, сметаната, брашното и разбъркайте до еднородна смес.
Залейте с млякото и разбъркайте.
Сипете получения сос при пилето и задушете под капак за 15 минути.