
Печен миш-маш
Необходими продукти:
- печени чушки – 1 буркан;
- сирене – 100 г;
- магданоз – 1 връзка;
- чесън – 3 бр скилидки;
- черен пипер – 2 щипки;
- сол – 2 щипки;
- олио – 2 с.л
- кашкавал – 100 г.
За заливката:
- яйца – 3 бр. големи;
- кисело мляко – 4 с.л.
- брашно – 2 с.л.;
- сода за хляб – щипка.
Начин на приготвяне:
Печените чушки се режат на ивички и се подреждат в тавичка, намазана с олио. Върху тях се поръсва натрошеното сирене и нарязаните на ситно скилидки чесън.
След това поливаме чушките с малко олио, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и сол. Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко и содата и към тях се добавя брашното. Бъркаме енергично, за да не се получат никакви бучки. Чушките се заливат със сместа и се пекат за 20 минути в предварително загрята фурна.
Поръсваме обилно с кашкавал и отново връщаме във фурната за 10 минути. Накрая можем да сервираме с пресни зеленчуци или друго по наш избор, пише Actualno.com.