Печен миш-маш

Необходими продукти:

  • печени чушки – 1 буркан;
  • сирене – 100 г;
  • магданоз – 1 връзка;
  • чесън – 3 бр скилидки;
  • черен пипер – 2 щипки;
  • сол – 2 щипки;
  • олио – 2 с.л
  • кашкавал – 100 г.

За заливката:

  • яйца – 3 бр. големи;
  • кисело мляко – 4 с.л.
  • брашно – 2 с.л.;
  • сода за хляб – щипка.

Начин на приготвяне:

Печените чушки се режат на ивички и се подреждат в тавичка, намазана с олио. Върху тях се поръсва натрошеното сирене и нарязаните на ситно скилидки чесън.

След това поливаме чушките с малко олио, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и сол. Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко и содата и към тях се добавя брашното. Бъркаме енергично, за да не се получат никакви бучки. Чушките се заливат със сместа и се пекат за 20 минути в предварително загрята фурна.

Поръсваме обилно с кашкавал и отново връщаме във фурната за 10 минути. Накрая можем да сервираме с пресни зеленчуци или друго по наш избор, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *