Паста с тиквички и „Моцарела“
Необходими продукти:
- 500 гр. – паста „Казарече“
- 3 бр. – дребни тиквички
- 250 гр. – сирене „Моцарела“
- 2 скилидки – чесън
- 1/2 връзка – босилек
- 1/2 връзка – копър
- 1 ч. л. – каперси
- 60 мл – зехтин
- 20 мл – червен винен оцет
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на тънки шайби и се пържат на маслена баня.След това се слагат в гевгир върху кухненска хартия и се посоляват.
Пастата се сварява в подсолена вода.
Босилекът и копърът се смилат, заедно с оцета, половината зехтин, сол и черен пипер на вкус.
Чесънът се нарязва натънко и се запържва за кратко в останалия зехтин, заедно с каперсите.
Слага се отцедената паста, налива се малко от водата от варенето и се разбърква.
Прибавя се зелената смес и отново се разбърква. Добавят се тиквичките и се овкусява със сол и черен пипер. Пастата се сервира с накъсана моцарела.