Паста с тиквички и „Моцарела“

Необходими продукти:

  • 500 гр. – паста „Казарече“
  • 3 бр. – дребни тиквички
  • 250 гр. – сирене „Моцарела“
  • 2 скилидки – чесън
  • 1/2 връзка – босилек
  • 1/2 връзка – копър
  • 1 ч. л. – каперси
  • 60 мл – зехтин
  • 20 мл – червен винен оцет
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват на тънки шайби и се пържат на маслена баня.След това се слагат в гевгир върху кухненска хартия и се посоляват.

Пастата се сварява в подсолена вода.

Босилекът и копърът се смилат, заедно с оцета, половината зехтин, сол и черен пипер на вкус.
Чесънът се нарязва натънко и се запържва за кратко в останалия зехтин, заедно с каперсите.

Слага се отцедената паста, налива се малко от водата от варенето и се разбърква.
Прибавя се зелената смес и отново се разбърква. Добавят се тиквичките и се овкусява със сол и черен пипер. Пастата се сервира с накъсана моцарела.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *