
Омлет с аспержи
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 2 броя аспержи
- 1 чаена лъжица краве масло
- 1 чаена лъжица настърган пармезан
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте аспержите, отрежете 2 см от основата, след което с помощта на белачка за картофи обелете много фино по-дебелите аспержи. Нарежете ги на колелца. В тиган с незалепващо покритие сгорещете ½ от маслото, добавете аспержите, поръсете с щипка сол и черния пипер, и запържете за 1-2 минути, след което отстранете аспержите.
Разбийте добре яйцата, заедно с щипка сол. В зависимост от размера на тигана ползвайте две или три яйца. За тиган с диаметър 24 см три яйца са напълно достатъчни. Сгорещявате тигана, в който сте запържили аспержите, добавяте останалото краве масло след което изсипвате разбитите яйца.
Оставяте тигана на котлона на умерен огън за около 2-3 минути, след което върху едната половина на омлета разпределяте колелцата аспержи и поръсвате с пармезана. С помощта на дървена лъжица или шпатула, внимателно отлепяте едната половина на омлета и я “захлупвате” върху другата. Оставяте в тигана за минута-две, след което сервирате, докато омлетът е още топъл, съветва Supichka.com.