Омлет с аспержи

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 2 броя аспержи
  • 1 чаена лъжица краве масло
  • 1 чаена лъжица настърган пармезан
  • 1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте аспержите, отрежете 2 см от основата, след което с помощта на белачка за картофи обелете много фино по-дебелите аспержи. Нарежете ги на колелца. В тиган с незалепващо покритие сгорещете ½ от маслото, добавете аспержите, поръсете с щипка сол и черния пипер, и запържете за 1-2 минути, след което отстранете аспержите.

Разбийте добре яйцата, заедно с щипка сол. В зависимост от размера на тигана ползвайте две или три яйца. За тиган с диаметър 24 см три яйца са напълно достатъчни. Сгорещявате тигана, в който сте запържили аспержите, добавяте останалото краве масло след което изсипвате разбитите яйца.

Оставяте тигана на котлона на умерен огън за около 2-3 минути, след което върху едната половина на омлета разпределяте колелцата аспержи и поръсвате с пармезана. С помощта на дървена лъжица или шпатула, внимателно отлепяте едната половина на омлета и я “захлупвате” върху другата. Оставяте в тигана за минута-две, след което сервирате, докато омлетът е още топъл, съветва Supichka.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *