
Лютиви ароматни кюфтета с булгур
Необходими продукти:
- 600 г кайма
- 1 глава лук
- 1 к.ч. булгур
- 1 яйце
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 с.л. чубрица
- 1 връзка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. доматено пюре
- 3 картофа
- сол
- олио
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвянe:
Каймата се омесва с нарязания лук, яйцето, лютия пипер, черния пипер, чубрицата, сол и магданоз. Прибавя се предварително накиснатият булгур, от сместа се оформят кръгли кюфтенца и се пържат.
Отделно се задушава в олио нарязаните на ситно пресен лук и чесън, прибавят се брашното, доматеното пюре и картофите, нарязани на кубчета.
Поръсват се със сол, черен пипер, налива се 1 л вода и се оставя да ври 10-15 минути. След това се пускат внимателно кюфтенцата и ястието ври още 20-25 минути.
Сервира се поръсено с магданоз.