Лютиви ароматни кюфтета с булгур

Необходими продукти:

  • 600 г кайма
  • 1 глава лук
  • 1 к.ч. булгур
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1 с.л. чубрица
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 3 картофа
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвянe:

Каймата се омесва с нарязания лук, яйцето, лютия пипер, черния пипер, чубрицата, сол и магданоз. Прибавя се предварително накиснатият булгур, от сместа се оформят кръгли кюфтенца и се пържат.

Отделно се задушава в олио нарязаните на ситно пресен лук и чесън, прибавят се брашното, доматеното пюре и картофите, нарязани на кубчета.

Поръсват се със сол, черен пипер, налива се 1 л вода и се оставя да ври 10-15 минути. След това се пускат внимателно кюфтенцата и ястието ври още 20-25 минути.

Сервира се поръсено с магданоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *