Кюфтета от телешко месо и телешки дроб

Необходими продукти:

  • 1/2 кг телешка плешка
  • 250 г телешки дроб
  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 20 мл. зехтин
  • сол черен
  • пипер

За гарнитура:

  • 200 г ориз басмати
  • 50 г черен ориз
  • 40 г краве масло
  • 1 дафинов лист
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцайте телешкия черен дроб. След това го смесете с мляното месо на телешката плешка.

Добавят се стритият чесън и настърганият червен лук. Каймата се подправя с пушен червен пипер, черен пипер, кимион, сол и зехтин.

Разбъркайте сместа много добре и оформете кюфтенца с еднаква големина. Намазнете тава и наредете кюфтенцата в нея. Печете на 180 градуса за 15 минути.

След това подгответе гарнитурата. Оризът басмати се сварява заедно с дафиновия лист. Черният ориз се сварява отделно. След това двата вида ориз се отцеждат и се смесват. Запържват се в загрято масло за 5 минути и се посоляват на вкус, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *