Картофи с маслини и чесън по гръцки
Необходими продукти:
- картофи – 1 кг
- чушки – 3 броя
- моркови – 1
- чесън – 2 скилидки
- маслини – 1 чаша
- зехтин – 1/3 чаша
- риган
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се белят, измиват и нарязват на кубчета по-едро. Чушките също се измиват и почистват от дръжките и семките, нарязват се на едро. Морковът се обелва и нарязва на колелца. Чесънът се бели и реже на едро.
В дълбок тиган се слага зехтинът и като загрее, се прибавят картофите, да се запечатат. Бърка се често. Следват морковът и чушките, маслините, чесън, риган. Бърка се всичко няколко минути и после се захлупва съдът с капак.
На тих огън около 30 мин се доготвят задушените картофи, за да омекнат. Накрая се посоляват и се слага черен пипер на вкус. Вашите задушени картофи с маслини по гръцки са готови да бъдат сервирани като предястие, мезе или основно, пише flagman.bg.