Картофи с маслини и чесън по гръцки

Необходими продукти:

  • картофи – 1 кг
  • чушки – 3 броя
  • моркови – 1
  • чесън – 2 скилидки
  • маслини – 1 чаша
  • зехтин – 1/3 чаша
  • риган
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите се белят, измиват и нарязват на кубчета по-едро. Чушките също се измиват и почистват от дръжките и семките, нарязват се на едро. Морковът се обелва и нарязва на колелца. Чесънът се бели и реже на едро.

В дълбок тиган се слага зехтинът и като загрее, се прибавят картофите, да се запечатат. Бърка се често. Следват морковът и чушките, маслините, чесън, риган. Бърка се всичко няколко минути и после се захлупва съдът с капак.

На тих огън около 30 мин се доготвят задушените картофи, за да омекнат. Накрая се посоляват и се слага черен пипер на вкус. Вашите задушени картофи с маслини по гръцки са готови да бъдат сервирани като предястие, мезе или основно, пише flagman.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *