Картофени палачинки с кайма

Необходими продукти:

  • 300 гр кайма;
  • 3 картофа;
  • 3 яйца;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 2 суп. лъжици брашно;
  • 1/2 глава лук;
  • 100 гр. кашкавал;
  • връзка копър;
  • растително масло за пържене.

Начин на приготвяне:

Запържете каймата в тигана до пълна готовност. Добавете сол, черен пипер и подправки по ваш вкус.

Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Изстискайте добре от сока и прибавете към тях разбитите яйца и брашното.

Посолете и добавете подправки по ваш вкус. Разбъркайте всичко много добре.

След това изсипете тънък слой от сместа в тигана (като палачинка).

Изпържете добре от едната страна, след това обърнете палачинката, за да се изпържи и от другата. Когато е готова, без да сваляте тигана от огъня, може да я намажете с малко кетчуп.

Разтелете каймата върху половината палачинка. След това сложете лука, нарязан на тънки пръстени.

Поръсете със ситно нарязан копър и настъргания кашкавал.

Завийте палачинката и изчакайте кашкавалът да се разтопи. След това ястието е готово, пише jenata.blitz.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *