Картофени палачинки с кайма
Необходими продукти:
- 300 гр кайма;
- 3 картофа;
- 3 яйца;
- сол и черен пипер на вкус;
- 2 суп. лъжици брашно;
- 1/2 глава лук;
- 100 гр. кашкавал;
- връзка копър;
- растително масло за пържене.
Начин на приготвяне:
Запържете каймата в тигана до пълна готовност. Добавете сол, черен пипер и подправки по ваш вкус.
Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Изстискайте добре от сока и прибавете към тях разбитите яйца и брашното.
Посолете и добавете подправки по ваш вкус. Разбъркайте всичко много добре.
След това изсипете тънък слой от сместа в тигана (като палачинка).
Изпържете добре от едната страна, след това обърнете палачинката, за да се изпържи и от другата. Когато е готова, без да сваляте тигана от огъня, може да я намажете с малко кетчуп.
Разтелете каймата върху половината палачинка. След това сложете лука, нарязан на тънки пръстени.
Поръсете със ситно нарязан копър и настъргания кашкавал.
Завийте палачинката и изчакайте кашкавалът да се разтопи. След това ястието е готово, пише jenata.blitz.bg.