Боб яхния със сушени домати и сушен пачи крак

Необходими продукти:

  • бял боб – 250 г;
  • кромид лук – 1 малка глава;
  • моркови – 1 бр.;
  • олио – 20 мл.;
  • брашно – 2 с.л.;
  • червен пипер – 1 с.л.;
  • сол – 1 с.л. равна;
  • джоджен – 1 с.л.;
  • мащерка – 1 ч.л.;
  • риган – 1 ч.л.;
  • доматен сок – 150 мл;
  • сушени домати – 100 г;
  • сушена чушка;
  • шепа сушен пачи крак.

Начин на приготвяне:

Бобът се кисне 4 – 5 часа във вода. След това се вари около 1 час (до готовност). Водата се подменя.

Нарязват се и се добавят в тенджерата лук, морков, добавят се сушени домати, сушена чушка, шепа сушен пачи крак, нарязани на ситно, солта, 1 с. л. олио и бобът се вари още 15 минути.

Прави се запръжка с олиото, брашното, червения пипер и доматения сок и се прибавя към боба.

Прибавят се джоджен, мащерка и риган. Бобът ври още 5 минути.

Поднася се с топъл хляб и мариновани люти чушки по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *