
Боб яхния със сушени домати и сушен пачи крак
Необходими продукти:
- бял боб – 250 г;
- кромид лук – 1 малка глава;
- моркови – 1 бр.;
- олио – 20 мл.;
- брашно – 2 с.л.;
- червен пипер – 1 с.л.;
- сол – 1 с.л. равна;
- джоджен – 1 с.л.;
- мащерка – 1 ч.л.;
- риган – 1 ч.л.;
- доматен сок – 150 мл;
- сушени домати – 100 г;
- сушена чушка;
- шепа сушен пачи крак.
Начин на приготвяне:
Бобът се кисне 4 – 5 часа във вода. След това се вари около 1 час (до готовност). Водата се подменя.
Нарязват се и се добавят в тенджерата лук, морков, добавят се сушени домати, сушена чушка, шепа сушен пачи крак, нарязани на ситно, солта, 1 с. л. олио и бобът се вари още 15 минути.
Прави се запръжка с олиото, брашното, червения пипер и доматения сок и се прибавя към боба.
Прибавят се джоджен, мащерка и риган. Бобът ври още 5 минути.
Поднася се с топъл хляб и мариновани люти чушки по желание.