Агнешко с тиквички

Необходими продукти:

  • 750 г агнешко месо
  • 100 мл олио
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 700 г тиквички
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.ч. кисело мляко
  • сол
  • копър

Начин на приготвянe:

Месото се нарязва на парченца и се запържва в част от мазнината. Изважда се и в същата мазнина се задушава нарязаният на ситно лук и брашното.

Прибавят се размитото доматено пюре и червеният пипер. Месото се връща обратно и се залива с топла вода и се оставя да ври.

Когато месото поомекне, се прибавят тиквичките, нарязани на кубчета и задушени в останалата част от мазнината.

Ястието се вари още 20-30 мин. и се поднася поръсено с копър и кисело мляко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *