
Агнешко с тиквички
Необходими продукти:
- 750 г агнешко месо
- 100 мл олио
- 1 глава лук
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. доматено пюре
- 700 г тиквички
- 1 ч.л. червен пипер
- ½ ч.ч. кисело мляко
- сол
- копър
Начин на приготвянe:
Месото се нарязва на парченца и се запържва в част от мазнината. Изважда се и в същата мазнина се задушава нарязаният на ситно лук и брашното.
Прибавят се размитото доматено пюре и червеният пипер. Месото се връща обратно и се залива с топла вода и се оставя да ври.
Когато месото поомекне, се прибавят тиквичките, нарязани на кубчета и задушени в останалата част от мазнината.
Ястието се вари още 20-30 мин. и се поднася поръсено с копър и кисело мляко.