Агнешко бутче с чесън и мащерка

Агнешко бутче с чесън и мащерка

Необходими продукти

    • 1 агнешко бутче
    • 4-5 скилидки чесън
    • 1 връзка мащерка – около 30 г
    • 750 мл сухо бяло вино
    • 60 г масло
    • черен пипер и сол
    • 3 големи глави чесън

Начин на приготвянe

Загрява се фурната до 250°С. Смесва се половината масло със солта, черния пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива агнешкото бутче и се поставя в тава.

Около него се нареждат нарязаните на две глави чесън и се пече около 20 минути. Изважда се тавата, поръсва се върху бутчето и около него с мащерка, слага се виното, предварително загрято до кипване.

Плътно се закрива тавата с фолио и се пече още 2 часа и 45 минути. Изваждат се агнешкото бутче и главите чесън от тавата. Поставя се тавата на котлона, загрява се сосът от печенето, добавят се останалото масло и изпеченият и смачкан чесън.

Оставя се да поври, докато се посгъсти, около 10 минути. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се поднася сосът с бутчето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *