Патладжанени руладини с доматен сос

Необходими продукти:

  • 4 патладжана (средно големи);
  • сол на вкус;
  • зехтин за намазване;
  • 200 г кашкавал.

За плънката:

  • 300 г пълномаслена извара;
  • 300 г бяло саламурено сирене;
  • 100 г пармезан.

За доматения сос:

  • 1 консерва домати на кубчета (400 г);
  • 1 глава лук;
  • 2 скилидки чесън;
  • 1 зелена люта чушка;
  • 1/4 връзка магданоз;
  • 1/4 ч.л. сух риган;
  • зехтин за пържене;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на дълги, тънки ленти. Осолете ги и ги оставете за 20 минути да излезе горчивата вода.

След това ги измийте, подсушете ги и ги намажете със зехтин. Изпечете ги на грил тиган от двете страни.

Разбъркайте изварата с натрошеното саламурено сирене и настъргания пармезан.

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете за кратко в зехтин. Добавете доматите от консерва и нарязаната люта чушка. След като покъкри малко, овкусете с ригана, сол, пипер и накълцан магданоз. Дръпнете от котлона.

Върху всяко парче патладжан сложете от плънката и навийте рулца.

Изсипете доматите в тава, а отгоре подредете рулцата. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 180 градуса до златисто – за около 15 минути, пише 24kitchen.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *