Яхния с пиле и патладжани

Необходими продукти:

  • доматен сос
  • пилешко филе – 500 г
  • морков – 1 бр.
  • лук – 1 бр.
  • чесън – 1 глава
  • зелени чушки – 2 бр.
  • червени чушки – 2 бр.
  • патладжани – 2 бр.

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на едри кубчета и посоляваме със сол. Оставяме за 15 минути да се отцеди (ако вземете бял патладжан, не е нужно да се посолява). Обелваме лука и го режем на едро, чесъна е на скилидки, чушките и моркова също се режат на едро, а пилешкото месо – на хапки.

В тенджера се сипва малко олио и се добавят лука, след това морковите, чушките, чесъна, патладжаните и пилето. Разбърква се. Като омекнат леко зеленчуците, се добавя и 1 консерва доматен сок.

Оставя се да къкри на тих огън до готовност. Накрая се добавя обилно магданоз, пише БЛИЦ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *