Яхния от агнешко с пресен лук и кедрови ядки
Необходими продукти:
- 800 г агнешка плешка, нарязан на кубчета
- 4 с.л. зехтин
- 24 стръка зелен лук, ситно нарязан
- корана и сока на 2 лимона
- 300 мл агнешки бульон
- 3 с.л. изсушени череши (или друг сушен плод), без костилки
- 1/2 връзка пресен магданоз
- 2 с.л. кедрови ядки
Начин на приготвянe:
Загрейте зехтина и запържете агнето до златисто за 3-5 минути, като разбърквате, за да е равномерен загара. Добавете пресен лук и гответе още 5 минути.
Добавете лимоновия сок, настърганата кора и бульона, а след това покрийте и оставете да къкри на слаб огън още час и половина докато месото е напълно омекнало и готово.
Накрая добавете черешите и магданоза и разбъркайте.
Поръсете с кедрови ядки.