Яхния от агнешко с пресен лук и кедрови ядки

Необходими продукти:

  • 800 г агнешка плешка, нарязан на кубчета
  • 4 с.л. зехтин
  • 24 стръка зелен лук, ситно нарязан
  • корана и сока на 2 лимона
  • 300 мл агнешки бульон
  • 3 с.л. изсушени череши (или друг сушен плод), без костилки
  • 1/2 връзка пресен магданоз
  • 2 с.л. кедрови ядки

Начин на приготвянe:

Загрейте зехтина и запържете агнето до златисто за 3-5 минути, като разбърквате, за да е равномерен загара. Добавете пресен лук и гответе още 5 минути.

Добавете лимоновия сок, настърганата кора и бульона, а след това покрийте и оставете да къкри на слаб огън още час и половина докато месото е напълно омекнало и готово.

Накрая добавете черешите и магданоза и разбъркайте.

Поръсете с кедрови ядки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *