Ябълков сладкиш на тиган
Необходими продукти:
- 30 гр. – масло
- 60 гр. -захар
- 2 бр. – средно големи ябълки
- 30 мл. – олио
- 1бр. – яйце
- 1 бр. – ванилия
- 150 гр. – брашно
- 150 гр. – кисело мляко
- 1 бр. – бакпулвер
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете обелените ябълки на тънки филийки. З
Разтопете на маслото в тигана и към него прибавете 30 грама от захарта. Добавете и ябълките и пържете за около 10 минути в подсладената смес.
Разбиете яйцата на пяна, заедно с останалото количество захар. Не забравяйте да пресеете брашното и след това да го прибавите към сместа. Прибавете ванилията, бакпулвера и киселото мляко. Бъркайте и изсипете в тигана.
С помощта на клечка за зъби можете да проверите дали сладкишът е изпечен в долната част. За да се сдобие с приятен златист загар отгоре, трябва да го обърнете.
Това най-лесно може да се получи с помощта на капак. Направете го бавно и внимателно, така че да не се разпадне ароматната вкусотия.
Оставете го да се охлади и разрежете на порции. Можете да гарнирате с бита сметана, топка сладолед или друго по ваш избор.