Ябълков сладкиш на тиган

Необходими продукти:

  • 30 гр. – масло
  • 60 гр. -захар
  • 2 бр. – средно големи ябълки
  • 30 мл. – олио
  • 1бр. – яйце
  • 1 бр. – ванилия
  • 150 гр. – брашно
  • 150 гр. – кисело мляко
  • 1 бр. – бакпулвер

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете обелените ябълки на тънки филийки. З

Разтопете на маслото в тигана и към него прибавете 30 грама от захарта. Добавете и ябълките и пържете за около 10 минути в подсладената смес.

Разбиете яйцата на пяна, заедно с останалото количество захар. Не забравяйте да пресеете брашното и след това да го прибавите към сместа. Прибавете ванилията, бакпулвера и киселото мляко. Бъркайте и изсипете в тигана.
С помощта на клечка за зъби можете да проверите дали сладкишът е изпечен в долната част. За да се сдобие с приятен златист загар отгоре, трябва да го обърнете.

Това най-лесно може да се получи с помощта на капак. Направете го бавно и внимателно, така че да не се разпадне ароматната вкусотия.

Оставете го да се охлади и разрежете на порции. Можете да гарнирате с бита сметана, топка сладолед или друго по ваш избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *