Шоколадово суфле

Необходими продукти:

  • 300 г – шоколад
  • 200 г – брашно
  • 250 г – масло
  • 5 – яйца
  • 5 – белтъка
  • 200 г – пудра захар
  • 2 с.л. – какао

Начин на приготвяне:

Яйцата и половината пудра захар се разбиват с помощта на миксер в дълбока купа. Прибавя се брашното и разбиването продължава, но на по-ниска степен. Прибавя се предварително разтопеното масло и сместа се разбърква. Шоколадът се натрошава на парченца и се разтопява на водна баня. Прибавя се към останалите продукти, когато е охладен, но все още не се е втвърдил, и всичко се разбърква. Накаря се разбиват белтъците с останалата пудра захар на мек сняг и се добавят към сместа. Разбърква се с шпатула в една посока. Разпределя се в намаслени и поръсени с какао 2 с.л. огнеупорни формички. Десертът се пече в предварително загрята фурна при 200 градуса за 10-12 минути. Шоколадовото суфле се поднася, украсено със сметана, шоколадов топинг или пресни плодове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *