Шоколадова торта с коняк

Необходими продукти:

  • 150 гр. захар
  • 4 супени лъжици какао на прах
  • 4 яйца
  • 400 гр. сметана
  • 350 гр. брашно
  • 1 чаена лъжица сода
  • 200 гр. масло
  • 350 гр. сварено кондензирано мляко
  • 5 супени лъжици мляко
  • 150 мл. сладък чай
  • 50 гр. коняк

Начин на приготвяне:

Първо смесете захарта, яйцата, сметаната и 2 супени лъжици какао на прах, като колкото по-добре разбита е сместа, толкова по-пищна и вкусна ще е тортата. Сега пресейте брашното, добавете го към готовата смес и разбъркайте тестото много добре, така че да няма бучки. Угасете содата с оцет, добавете и нея.

Намазнете тавата и изсипете готовата смес в нея, като после печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.

Смесете кондензираното мляко с маслото и разредете 2 супени лъжици какао на прах с топло мляко и ги сложете към кондензираното мляко.

Когато блатът е изстинал, го разрежете на 2 или 3 части и сиропирайте всеки, със сладкия чай и коняка, или пък с друг любим ликьор (или алкохол). Намажете първия блат с крема, сложете втория върху него и повторете, а готовата торта можете да наръсите с настърган шоколад, ядки или и двете, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *