Шаран със сливи

Необходими продукти:

  • 4 глави кромид лук
  • 2 с. лъжици брашно
  • 1 ч.л. галета
  • 1 шаран (около 1 кг и 500 г)
  • 20 сушени сини сливи без костилки
  • 100 мл олио
  • 150 мл сухо бяло вино
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на филийки, поръсете го със сол и черен пипер, разбъркайте и оставете да омекне.

Смесете брашното и галетата и оваляйте в тях почистения шаран. Напълнете кухината с една трета от омекналия лук. Направете напречни прорези отгоре на рибата.

В намазнена тавичка разстелете останалия лук. Отгоре поставете шарана, а около и върху него – нарязаните на половинки или четвъртинки сливи.

Залейте с олиото и зехтина и печете в загрята до 220 градуса фурна. Ако рибата почне да прегаря отгоре, покрийте тавата с алуминиево фолио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *