Чомлек със заешко – зимно ястие
Необходими продукти:
- заешко месо 1 цял заек – 1,5 кг
- лук – 3 глави
- картофи – 5 бр.
- чесън – 5 скилидки
- бяло вино – 200 мл
- олио – 50 мл
- дафинов лист – 2 бр.
- черен пипер – 5-6 зърна
- бахар – 4-5 зърна
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете заека на парчета и ги подредете в гювеч.
Върху месото сложете нарязания на едри полумесеци лук, нарязаните на едро картофи, целите скилидки чесън, подправките.
Налейте виното и две чаши вода. Захлупете съда и печете 4 часа на 170 градуса. Поднесете вкусния заешки чомлек топъл, с чаша червено вино, съветва matekitchen.com.