Чомлек със заешко – зимно ястие

Необходими продукти:

  • заешко месо 1 цял заек – 1,5 кг
  • лук – 3 глави
  • картофи – 5 бр.
  • чесън – 5 скилидки
  • бяло вино – 200 мл
  • олио – 50 мл
  • дафинов лист – 2 бр.
  • черен пипер – 5-6 зърна
  • бахар – 4-5 зърна
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете заека на парчета и ги подредете в гювеч.

Върху месото сложете нарязания на едри полумесеци лук, нарязаните на едро картофи, целите скилидки чесън, подправките.

Налейте виното и две чаши вода. Захлупете съда и печете 4 часа на 170 градуса. Поднесете вкусния заешки чомлек топъл, с чаша червено вино, съветва matekitchen.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *