Чийзкейк с маскарпоне и сладко от боровинки

Необходими продукти:

  • 400 гр. – бисквити;
  • 250 гр, – маскарпоне;
  • 450 гр. – крема сирене;
  • 400 мл. – течна сладкарска сметана;
  • 150 гр. – захар;
  • 6 гр. – желатин;
  • 1 бурканче – сладко;

120 гр. – масло;

Начин на приготвяне:

Намачкайте или смелете едро бисквитите.

Разтопете маслото и го сипете при бисквитите. Омесете тесто и го разстелете във форма за торта.

Разбийте захарта, маскарпонето с крема сиренето и постепенно добавете разбитата сметана.

Пригответе желатина по указание на опаковката – набъбва в студена вода, след това се разтопява н водна бана, без да завира, и го добавете към сместа.

Разбъркайте внимателно и изсипете върху блата. Приберете тортата в хладилника за една нощ.

На другият ден извадете чийзкейка от формата и намажете със сладкото.

Ако от сместа ви остане, може да направите мини чийзкейкчета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *