Чийзкейк с маскарпоне и сладко от боровинки
Необходими продукти:
- 400 гр. – бисквити;
- 250 гр, – маскарпоне;
- 450 гр. – крема сирене;
- 400 мл. – течна сладкарска сметана;
- 150 гр. – захар;
- 6 гр. – желатин;
- 1 бурканче – сладко;
120 гр. – масло;
Начин на приготвяне:
Намачкайте или смелете едро бисквитите.
Разтопете маслото и го сипете при бисквитите. Омесете тесто и го разстелете във форма за торта.
Разбийте захарта, маскарпонето с крема сиренето и постепенно добавете разбитата сметана.
Пригответе желатина по указание на опаковката – набъбва в студена вода, след това се разтопява н водна бана, без да завира, и го добавете към сместа.
Разбъркайте внимателно и изсипете върху блата. Приберете тортата в хладилника за една нощ.
На другият ден извадете чийзкейка от формата и намажете със сладкото.
Ако от сместа ви остане, може да направите мини чийзкейкчета!