Хумус с кедрови ядки

Необходими продукти:

  • нахут – 100 г (или 225 г от консерва)
  • кедрови ядки – 50 г
  • сусамов тахан – 1 с.л.
  • лимонов сок – 1 – 2 с.л.
  • чесън – 1 скилидка
  • зехтин – 3 – 4 с.л.
  • кимион – 1/2 ч.л.
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
  • червен пипер – за поръсване

Начин на приготвяне:

Накиснете нахута във вода за една нощ. След това сварете нахута, обелете го, сложете в блендер и пасирайте за кратко. Прибавете кедровите ядки, тахана, чесъна, лимоновия сок и зехтина и пасирайте до получаването на хомогенна смес.

Добавете към хумуса кимион, солта, черен пипер и разбъркайте. Сипете готовия хумус с кедрови ядки в купа, полейте със зехтина, поръсете с червения пипер и сервирайте с крекери или препечени филийки, пише Gotvach.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *