
Хумус с кедрови ядки
Необходими продукти:
- нахут – 100 г (или 225 г от консерва)
- кедрови ядки – 50 г
- сусамов тахан – 1 с.л.
- лимонов сок – 1 – 2 с.л.
- чесън – 1 скилидка
- зехтин – 3 – 4 с.л.
- кимион – 1/2 ч.л.
- черен пипер – на вкус
- сол – на вкус
- червен пипер – за поръсване
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута във вода за една нощ. След това сварете нахута, обелете го, сложете в блендер и пасирайте за кратко. Прибавете кедровите ядки, тахана, чесъна, лимоновия сок и зехтина и пасирайте до получаването на хомогенна смес.
Добавете към хумуса кимион, солта, черен пипер и разбъркайте. Сипете готовия хумус с кедрови ядки в купа, полейте със зехтина, поръсете с червения пипер и сервирайте с крекери или препечени филийки, пише Gotvach.bg.