Хрупкави тиквички „Бъфало“

Необходими продукти:

  • 0,5 кг. тиквички (2-3 малки плода)
  • 1/2 чаша брашно
  • 1/4 чаена лъжица лют червен пипер
  • 2 големи яйца
  • 2,5 чаши панко галета
  • 1/2 чаша лют сос
  • 3 супени лъжици (45гр.) краве масло
  • 1 супена лъжица бял оцет 5%
  • 1/4 чаша натрошено синьо сирене

Начин на приготвяне:

В голям плик с цип смесете брашно, малко сол и лютия червен пипер. В друг голям плик се слагат разбитите яйца и малко сол. В трети плик се слага панко галета и малко сол.

Нарежете тиквичките на пръчици с размери 7,5 на 0,5 см. Поставете половината от всички пръчици в първия плик и ги разклатете добре, за да се покрият с брашното.

След това ги извадете, отърсете излишното брашно и ги прехвърлете в плика с яйцата. Разклатете и масажирайте добре с ръце, за да може тиквичките да се покрият с яйчената смес. След това ги прехвърлете в плика с галета и ги оваляйте добре.

Накрая ги подредете в тава, застлана с хартия за печене, и напръскайте обилно със спрей за готвене.

Повтаряйте процедурата, докато тиквичките не свършат.

Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 25-30 минути до златистокафяво.

Докато тиквичките се пекат, може да направите соса. В малка тенджера смесете лютия сос, маслото, нарязано на кубчета, и оцета и загрейте на умерен огън, като разбърквате, докато маслото се разтопи.

Свалете тенджерата от котлона и покрийте, за да запазите соса топъл.

Готовите тиквички се нареждат в голяма чиния и се заливат със соса. Отгоре се поръсват със синьо сирене и се украсяват с листа целина, пише jenata.blitz.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *