Хлебчета с моцарела

Необходими продукти:

  • 400 г тесто за пица
  • 250 г настъргана моцарела

За намазване:

  • 100 г разтопено масло
  • 3 стрити скилидки чесън
  • няколко стръка наситнен пресен магданоз
  • сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тестото за пица се накъсва на по-малки парчета. Размерът им зависи от това колко големи искате да бъдат хлебчетата. Всяко парче тесто се разточва леко. В средата му се слага от настърганата моцарела, след което с пръсти внимателно съберете тестото и леко оформете топче. Подредете вече напълнените с моцарела топчета в тава върху хартия за печене.

Комбинирайте в купичка разтопеното масло с подправките и хубаво намажете с тази смес всяко топче. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-12 минути или до готовност.

Ако ви е останало от сместа за намазване, може да я сервирате с готовите хлебчета, пише Az-jenata.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *