Френски пилешки кюфтета със сметана и топено сирене

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди;
  • 200 г заквасена сметана;
  • 3 яйца;
  • 3 с.л. брашно;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • 50 г топено сирене;
  • 300 мл олио.

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на дребни късчета. Поставете в дълбока купа и овкусете с черен пипер и сол.

Отделно разбийте яйцата със сметаната и брашното до гладка смес. Добавете настърганото топено сирене, след което разбъркайте добре. Изсипете сместа върху пилешките късчета и отново разбъркайте.

Препоръчително е да оставите сместа в хладилника за около 15-20 минути.

Налейте олио в дълбок тиган и оставете да загрее. Вземете с лъжица от сместа и пуснете в тигана. Пържете кюфтенцата до златисто.

Сервирайте топли с подходяща салата, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *