Френски пилешки кюфтета със сметана и топено сирене
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди;
- 200 г заквасена сметана;
- 3 яйца;
- 3 с.л. брашно;
- сол и черен пипер на вкус;
- 50 г топено сирене;
- 300 мл олио.
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на дребни късчета. Поставете в дълбока купа и овкусете с черен пипер и сол.
Отделно разбийте яйцата със сметаната и брашното до гладка смес. Добавете настърганото топено сирене, след което разбъркайте добре. Изсипете сместа върху пилешките късчета и отново разбъркайте.
Препоръчително е да оставите сместа в хладилника за около 15-20 минути.
Налейте олио в дълбок тиган и оставете да загрее. Вземете с лъжица от сместа и пуснете в тигана. Пържете кюфтенцата до златисто.
Сервирайте топли с подходяща салата, пише Actualno.com.