Фондю със сирена – перфектно ястие за цялото семейство

Необходими продукти:

  • 100 грама сирене Ементал
  • 100 грама сирене Грюер
  • 100 грама сирене Чедър
  • 100 грама сирене Гауда
  • 100 грама сирене Горгонзола (или друг вид синьо сирене)
  • 100 мл бяло вино
  • 10-12 резенчета препечена бяла/пълнозърнеста багета, нарязана на хапки

Начин на приготвяне:

Всички сирена нарежете на кубчета. Изсипете ги в предварително затопления съд за фондю и залейте с бялото вино.

Бъркайте сирената непрекъснато до получаване на хомогенна смес.

Фондюто е готово за сервиране.

Ако нямате специален уред за фондю, може да използвате малка тенджера с незалепващо покритие и да разтопите сирената на водна баня.

Количествата и видовете сирене са препоръчителни, но могат да бъдат заменени с такива по ваш избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *