Тюрк тава: Кайма по турски, запечена на фурна

Необходими продукти:

  • телешка кайма – 500 г;
  • яйца – 2 броя;
  • хляб – 2 големи филии;
  • сол;
  • черен пипер;
  • кимион – 1 щипка;
  • джоджен – 1 щипка;
  • гъби печурки – 200 г;
  • яйца – 3 броя;
  • кашкавал – 100 г;
  • лютеница – 5 – 6 с.л.;
  • олио – 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, а върху тях и останалата кайма.

Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.

Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *