Тюрк тава: Кайма по турски, запечена на фурна
Необходими продукти:
- телешка кайма – 500 г;
- яйца – 2 броя;
- хляб – 2 големи филии;
- сол;
- черен пипер;
- кимион – 1 щипка;
- джоджен – 1 щипка;
- гъби печурки – 200 г;
- яйца – 3 броя;
- кашкавал – 100 г;
- лютеница – 5 – 6 с.л.;
- олио – 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, а върху тях и останалата кайма.
Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.
Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна, пише Actualno.com.