Турска баклава с орехи, канела и галета

Необходими продукти:

  • 1/2 кг – кори за баница
  • 200 гр – орехи
  • 200 гр – масло
  • 2 ч.ч. – захар
  • 1 ч.ч. – галета
  • 1 ч.л. – канела

за сиропа:

  • 2 ч.ч. – захар
  • 3 ч.ч. – вода
  • 5 гр – ванилия

Начин на приготвяне:

Натрошените орехи, захарта, галетата и канелата се разбъркват добре. В намазнена тава се слагат 2 кори и се поръсват плънката и разтопено масло.

След това се слагат още две кори и се поръсват отново с плънка и меко масло. По този начин се реди баклавата до изчерпване на продуктите.

След това се нарязва на ромбоидни парчета и се пече около 3 часа на 150 градуса.

Приготвят се захарния сироп от водата, захарта и ванилията. Когато баклавата получи златиста коричка, се изважда от фурната и още докато е гореща, се залива със студения сироп.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *