Традиционен айвар – вкусна разядка

Необходими продукти:

  • чушки – 1.5 кг (червени)
  • патладжани – 1. 200 кг
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 с.л.
  • оцет – 5 с.л.
  • олио – 120 мл
  • люти чушки – 1 бр.

Начин на приготвяне:

Чушките и патладжаните се изпичат, аз лично го правя върху скарата.

Сложете ги в съд с капак или найлонов плик, за да се задушат и обелят по-лесно.

След това ги обелете и поставете в гевгир, за да се отцедят.

Смелете ги в блендер на по-едри парчета.

Прибавете към тях захарта, солта, оцета и лютата чушка, нарязана на ситно. Разбъркайте всичко добре.

В дълбока тенджера сипете олиото и го загрейте.

Прехвърлете смлените и овкусени зеленчуци и ги запържете за няколко минути на среден огън, като бъркате често, защото може да загори.

Поднесете домашния айвар добре охладен, намазан върху филийка или домашна питка с бучка сирене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *