Тортиля с пилешко и авокадо

Необходими продукти

  • 8 броя арабски питки
  • 300 г пилешко филе печено
  • 1 авокадо
  • 150 г сирене чедър
  • 150 г маскарпоне
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 1 лимон

Начин на приготвянe

Накъсайте пилешкото филе и го сложете в купа. Отделете месестата част на авокадото и я нарежете на кубчета.

Добавете към авокадото маскарпонето, посолете и разбъркайте добре сместа. Настъргайте чедъра на едро ренде.

Върху всяка питка разпределете от настърганото сирене и от сместа с пиле. Загънете и притиснете леко.

В загрят тиган запечете питките за 2 минути от всяка страна, докато питката се зачерви. Поднесете питките топли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *