
Тортиля с пилешко и авокадо
Необходими продукти
- 8 броя арабски питки
- 300 г пилешко филе печено
- 1 авокадо
- 150 г сирене чедър
- 150 г маскарпоне
- зехтин
- сол
- черен пипер
- 1 лимон
Начин на приготвянe
Накъсайте пилешкото филе и го сложете в купа. Отделете месестата част на авокадото и я нарежете на кубчета.
Добавете към авокадото маскарпонето, посолете и разбъркайте добре сместа. Настъргайте чедъра на едро ренде.
Върху всяка питка разпределете от настърганото сирене и от сместа с пиле. Загънете и притиснете леко.
В загрят тиган запечете питките за 2 минути от всяка страна, докато питката се зачерви. Поднесете питките топли.