Толумбички – любим ориенталски десерт

Необходими продукти:

За пареното тесто:

  • 2 1/2 ч.ч. вода;
  • 125 г краве масло;
  • 2 1/2 ч.ч. брашно;
  • 3 яйца;
  • 1 щипка сол;
  • олио.

За захарния сироп:

  • 1/2 ч.ч. вода;
  • 1/2 ч.ч. захар;
  • 1/2 лимон;
  • 1 пръчка канела.

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да сложите вода в подходяща тенджера, а към нея да добавите сол и масло.

Когато течността заври, изсипвате брашното и се бърка с дървена шпатула. Продължавайте да бъркате, докато не се оформи сместа на топка.

Тестото се прехвърля в друг съд, за да изстине по-бързо и когато се охлади, едно по едно се добавят яйцата. След всяко яйце тестото се разбърква старателно. Слага се в пош с назъбен накрайник.

В тенджера се загрява олио. Оформят се тулумбички, дълги около 5 см. Пържат се до готовност от всяка страна. Оставете ги да се отцедят от излишната мазнина върху хартия.

Приготвя се захарния сироп, като водата, захарта и канелата се слагат в малка тенджера на котлона. Добавят се настърганата кора и сока на лимона. Когато захарта се разтвори, сиропът се сваля от котлона. Тулумбичките се слагат в него и се оставят да престоят няколко минути, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *