Тиганена торта

Необходими продукти:

  • 500 мл. прясно мляко ;
  • 3 бр. – яйца;
  • 4 гр. – ванилия;
  • 2 с. л. – захар;
  • 500 гр. – брашно ;
  • 200 гр. – краве масло;
  • 350 гр. – кондензирано мляко;
  • 5 гр. – бакпулвер;
  • 200 гр. – орехи

Начин на приготвяне:

Наливате прясното мляко в тенджера, добавяте 2 яйца, ванилията, 60 г брашно, захарта, старателно смесвате всичко и слагате на слаб котлон. Разбърквате от време на време и оставяте да заври. Когато кремът кипне и се сгъсти, добавяте кравето масло и дръпвате тенджерата от котлона.

Докато кремът се вари, започвате блатовете. Загрявате тигана на среден котлон. В купа сипвате кондензираното мляко, 1 яйце и бакпулвер и ги смесвате. Добавяте 350 г брашно и разбърквате. Прибавяте още 100 г брашно и омесвате тесто. Разделяте го на 8 части.

Разточвате всяка част и с помощта на чиния изрязвате равномерни и еднакви кръгли блатове. Запичате блатовете в тигана без олио – 1 минута от едната страна и 30 секунди от другата. Внимателно „сглобявате“ тортата: слагате блат и го покривате с крем. Върху него слагате друг и повтаряте покриването. Върху него трети – така с всички блатове.

Наситнeте орехите и с тях поръсeте отгоре.

Поставете я за 2 часа в хладилника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *