Телешко с праз и гъби в глинен гювеч

Необходими продукти:

  • телешко месо – 1 кг;
  • гъби – 600 г;
  • праз – 2 стръка;
  • сол;
  • черен пипер;
  • вино – 1/2 ч.ч.;
  • дафинов лист;
  • олио.

Начин на приготвяне:

В глинен гювеч, намазан с олио, поставете телешкото, нарязано на кубчета. Добавете праза, нарязан на колелца и гъбите нарежете на четири.

Налейте виното, подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Затворете гювеча и го поставете в студена фурна.

Включете фурната на 220 градуса и печете 120 минути.

След първия час може да проверите дали има достатъчно течност в гювеча и ако няма, може да добавите 1/2 ч.ч гореща вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *