
Телешко с праз и гъби в глинен гювеч
Необходими продукти:
- телешко месо – 1 кг;
- гъби – 600 г;
- праз – 2 стръка;
- сол;
- черен пипер;
- вино – 1/2 ч.ч.;
- дафинов лист;
- олио.
Начин на приготвяне:
В глинен гювеч, намазан с олио, поставете телешкото, нарязано на кубчета. Добавете праза, нарязан на колелца и гъбите нарежете на четири.
Налейте виното, подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Затворете гювеча и го поставете в студена фурна.
Включете фурната на 220 градуса и печете 120 минути.
След първия час може да проверите дали има достатъчно течност в гювеча и ако няма, може да добавите 1/2 ч.ч гореща вода.