Телешко с гъби и бекон – за празници

Необходими продукти

  • 600 г телешко филе
  • 200 г гъби
  • 2 глави кромид лук
  • 200 г бекон
  • сол
  • черен пипер
  • 1 с.л брашно
  • 300 мл бульон
  • 1 ч.ч. червено вино

Начин на приготвянe

Нарежете филето на малки пържоли. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете. Наредете ги в тава. В малко мазнина запържете нарязания на кубчета бекон.

В същата мазнина запържете гъбите и лука. Добавете брашното и налейте бульона и виното. Прибавете сол и черен пипер на вкус.

Залейте пържолите и печете на 200 градуса за 35-40 минути. Сервирайте порция пържола с гарнитура по желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *