Телешко печено в плик

Необходими продукти:

  • телешко месо – 800 г;
  • лук – 2 глави;
  • праз – 1 стрък;
  • моркови – 1 бр.;
  • целина – ¼ глава;
  • червено вино – 100 мл;
  • олио – 50 мл;
  • сол – 1 ч.л.;
  • черен пипер – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Нарязаното на парчета месо овкусявате със сол и пипер. Нарязвате почистените зеленчуци на средни парчета.

В купа разбърквате добре месото, зеленчуците, виното и олиото и изсипвате всичко в плик за печене, като го надупчвате на няколко места.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 60 минути, пише ezine.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *