
Телешко в гювеч – ястие с превъзходен вкус
Необходими продукти:
- телешко месо – 1 кг
- домати – 350 г
- чушки – 200 г
- лук – 200 г
- масло – 150 г
- яйца – 3 бр.
- кисело мляко – 200 г
- брашно – 2 с.л.
- черен пипер
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото. Сложете го на дъното на гювеч и отгоре го покрийте с почистените и нарязани лук, чушки и домати. Поръсете със сол, черен пипер и магданоз.
Разбъркайте и залейте всичко с разтопеното масло и чаша гореща вода. Захлупете и оставете във фурната на слаб огън около 2.30 часа.
Извадете и го залейте с разбитите с кисело мляко яйца. Върнете отново гювеча да се запече в силна фурна около 15 минути, пише ezine.bg.