Телешко в гювеч – ястие с превъзходен вкус

Необходими продукти:

  • телешко месо – 1 кг
  • домати – 350 г
  • чушки – 200 г
  • лук – 200 г
  • масло – 150 г
  • яйца – 3 бр.
  • кисело мляко – 200 г
  • брашно – 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото. Сложете го на дъното на гювеч и отгоре го покрийте с почистените и нарязани лук, чушки и домати. Поръсете със сол, черен пипер и магданоз.

Разбъркайте и залейте всичко с разтопеното масло и чаша гореща вода. Захлупете и оставете във фурната на слаб огън около 2.30 часа.

Извадете и го залейте с разбитите с кисело мляко яйца. Върнете отново гювеча да се запече в силна фурна около 15 минути, пише ezine.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *