Телешки стек с пепър сос

Необходими продукти:

  • 600 г телешки стек
  • Черен пипер
  • Сол

За соса:

  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 40 масло
  • 200 мл. готварска сметана
  • 200 мл. телешки бульон
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. коняк
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Първа стъпка при подготовката за тази рецепта е да разрежете телешкия стек на 2 пържоли и да поръсите със сол и черен пипер. Загрявате в подходящ тиган зехтин и масло. Месото се запечатва по около 3 минути от всяка страна.

След това подгответе соса. В същата мазнина се слага останалото масло. Нарязаният на ситно лук се запържва за няколко минути. Добавя се скълцаният чесън и се поръсва с черен пипер. Налива се конякът и се фламбира. След това добавяте бульонът и сметаната. Сосът се кипва и след това температурата на котлона се намалява.

Сосът къкри още около 15 минути. Месото се връща в тигана и се полива с малко сос. Оставя се да загрее за още 2-3 минути, пише Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *