Телешки медальон с гъбен сос

Необходими продукти:

  • 800 г месо от тънката част на бонфи­лето или 8 бр. телешки медальони
  • брашно
  • сол
  • мазнина за пържене
  • черен пипер
  • 8 филии сух бял хляб без кората
  • 250 г гъби
  • 2-3 бр. яйца
  • 8 с.л. бульон
  • 60 г масло

Начин на приготвяне:

Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер.

В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца. Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пи­пер в маслото. Върху хлебните канапета се слагат ме­дальоните и се покриват със задушените гъби. Заливат се със соса от гъбите, пише receptite.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *